vrijdag 2 november 2007

Poetic Prudence

Poetic Prudence

A fixed meter, fixed rhyme sequence
Are important in Sonnet writing- Yes;
Thus, structured poetry is rigid- hence,
How far the thoughts get penned down is a guess!

The chosen form must suit the writer’s needs;
The structure too reflects the poet’s tone;
Both rosaries and necklaces have beads!
A sonnet must not be a sculptured stone!

Yes, content is more important than form;
The words must flow in harmony aright;
A Sonnet’s structure ought to do no harm
To what the poet intended to write.

What poets say must get the preference;
The other things shall act like just a fence!

Dr. John Celes

3 opmerkingen:

Nick & Juul zei

Title – De titel van dit gedicht is poetic prudence. Letterlijk vertaald betekend dit: Poëtische voorzichtigheid/ verstandigheid. Je kunt hier uit af leiden dat het gedicht precies volgens de regels van het sonnet geschreven is, dit vind de schrijver verstandig.

Plot – Er zit geen duidelijk verhaal in met hoofdpersonen en dergelijke. Hij schrijft in een sonnetvorm, maar eigenlijk is hij het niet met deze vorm eens. Hij vind namelijk dat een gedicht over de inhoud( woorden) moet gaan en niet over de vorm.

Character – Er zijn karakters in dit gedicht, je zou de schrijver van het gedicht als karakter kunnen benoemen.

Point of view – De verteller is de schrijver, hij vertelt zijn idee over hoe je een sonnet dient te schrijven.

Style – Het gedicht is, heel toepasselijk, een sonnet. Terwijl de dichter eigenlijk tegen de vaste vormen van het sonnet is. Daarom is het vrij apart da hij toch een sonnet kiest om dit te beschrijven.

Theme - De boodschap is dat een gedicht om de inhoud moet gaan en niet volgens de regeltjes. Je kunt het vergelijken met een stuk land waar je een hek omheen zet. Het gaat niet om dat hek, maar wat er binnen dat hek staat.

Setting – Dit gedicht speelt niet duidelijk ergens af, er wordt geen ruimte in beschreven. Dit gedicht draait puur om de inhoud en niet de randverschijnselen er omheen.

Nick & Juul zei

Dit gedicht is een duidelijk voorbeeld van een 'Shakespeare' sonnet, oftewel het 'engelse' sonnet. Dit sonnet wijkt van het Italiaanse sonnet, dat bestaat uit een octaaf en een kwatrijn, af want het Engelse sonnet bestaat uit drie kwatrijnen en een distichon.
Het rijmschema wijkt in de eerste drie strofe ook af van de laatste strofe.

Het is dus een modern gedicht, geschreven in een oude vorm. Deze vorm is namelijk ontdekt tijdens de Renaissance.

Nick & Juul zei

Onze persoonlijke mening over dit gedicht is zeer positief. Ik zou anderen dan ook aanraden om dit gedicht te lezen. Het gedicht is zo aantrekkelijk, omdat het een modern gedicht is dat in een oude vorm wordt weergegeven.

We hebben dit gedicht ook gekozen, omdat het een Engels Sonnet was en wij onder de indruk waren van de achterliggende gedachten bij dit gedicht. We hebben dan ook speciaal gezocht naar een sonnet-vorm. En dit sonnet is helemaal bijzonder omdat het over 'het schrijven van een sonnet' gaat. Het gedicht brengt mensen daarom ook wat bij van de poëzie in het algemeen en daarom raden wij dit gedicht zeker aan.